Новини

Ідеальний осінній сніданок: гарбузові сирники з родзинками

Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.

Раніше ми писали про простий рецепт смачних дерунів за 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • сир – 300 г;
  • гарбуз – 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
  • цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
  • манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
  • борошно для формування сирників;
  • рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).

Приготування:

  1. Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
  2. Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
  3. Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
  4. Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
  5. Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
  6. Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
  7. Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
  8. Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
  9. Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.

Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!

Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція

Новое на сайте

  • Новини

Навчання у вишах не всім зарахують у стаж для пенсії: пояснюємо причини

Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…

20/08/2025 05:33
  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54
  • Статті

Сезонні ласощі без ризику: що важливо знати про кавун та диню

Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…

19/08/2025 22:16
  • Новини

Час – гроші: власникам квартир та будинків важливо сплатити їх до 1 вересня

Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…

19/08/2025 21:38
  • Статті

Чому з телефону зникають гроші, або про кнопковий телефон та інтернет

Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…

19/08/2025 20:47