Новини

Чудовий домашній бісквіт: простий рецепт і три секретні лайфхаки

Секрети ідеального бісквіта

Правильно приготований бісквіт буде добре тримати форму, не опадати і радувати своїм ароматом. Важливі моменти під час випікання бісквіта:

  • потрібно неодмінно відокремлювати білки від жовтків і збивати їх із цукром окремо до щільної текстури;
  • завжди просівайте борошно, щоб наситити його повітрям;
  • спершу потрібно додавати білки в жовтки і дуже дбайливо перемішувати, і тільки після цього – акуратно додавати борошно;
  • потрібно обережно перемішувати тісто за допомогою лопатки, намагаючись робити якомога менше рухів, щоб зберегти в яєчній масі повітря;
  • обов’язково випікати бісквіт тільки в розігрітій попередньо духовці;
  • не можна змащувати форму маслом, інакше бісквіт до неї прилипне.

Готовий бісквіт має бути рум’яним – його дістають із форми тільки після повного охолодження.

Раніше ми писали про те, які яйця смачніші та корисніші – з білою чи коричневою шкаралупою.

Рецепт простого та ароматного бісквіта

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт,
  • цукор – 100 г,
  • борошно – 100 г,
  • сіль – 1 щіпка,
  • ванілін – 1 щіпка,
  • розпушувач тіста – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Розділяємо білки і жовтки яєць, додаємо дрібку солі до білків, а також ванілін і половину цукру.
  2. Збиваємо білки до гострих піків.
  3. Збиваємо жовтки, додавши до них решту цукру.
  4. Додаємо білки в жовтки білки й акуратно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
  5. Просіваємо борошно з розпушувачем.
  6. Додаємо борошно в яєчну суміш і обережно перемішуємо лопаткою.
  7. Виливаємо тісто в не змащену нічим форму, попередньо застелену пергаментом.
  8. Випікаємо 30-35 хвилин за 170 градусів.
  9. Охолоджуємо повністю бісквіт, тільки після цього дістаємо його з форми.
  10. Кладемо бісквіт у пакет і прибираємо його в холодильник на 3-4 години.

Після цього можна додати до бісквіта крем і зробити з нього торт, або ж просто просочити сиропом чи варенням і подати до чаю.

Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція

Новое на сайте

  • Здоров'я
  • Статті

Коензим Q10: причини дефіциту та способи поповнення

Наш організм улаштований так, що навіть крихітні молекули можуть відігравати величезну роль. Коензим Q10 -…

22/08/2025 00:20
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 серпня

У п'ятницю до України зайде активний циклон середземноморського походження.

21/08/2025 22:52
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 серпня 2025 року: чи є підстави для занепокоєння

Якою буде геомагнітна обстановка і що говорять астрофізики про можливість магнітних бур 22 серпня?

21/08/2025 22:18
  • Статті

Як прати речі зі штучним пухом і не зіпсувати їх

Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…

21/08/2025 21:45
  • Статті

Клацання у пальцях: невинний симптом чи сигнал до дії

Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…

21/08/2025 20:57
  • Статті

Кавуни та дині: що потрібно знати перед покупкою та як зберігати правильно

Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…

21/08/2025 20:25