Насамперед, слід зазначити, що основними причинами розвитку гнилизни є:
Раніше ми розповідали, як потрібно правильно зберігати картоплю взимку.
Джерелом інфекції найчастіше виступають хворі бульби, ґрунт, рослинні залишки. У них поселяються грибки та бактерії, які здатні при зберіганні інфікувати абсолютно здорові бульби.
Картоплю, на якій з’явилася гнилизна, вживати в їжу не можна.
Навіть, якщо гниллю вражена не вся бульба, і уражену ділянку можна вирізати. Справа в тому, що шкідливі бактерії та гриби, які провокують гнилі, потрапляючи всередину людського організму, можуть спровокувати гострі отруєння, ураження органів шлунково-кишкового тракту та інші негативні наслідки.
Також ніколи не вживайте в їжу картоплю, що позеленіла. У ній міститься висока кількість отруйної речовини – соланін, який може завдати серйозної шкоди здоров’ю людини.
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Михайло Вулах пояснює, хто має право на обов’язкову частку у спадщині, як її…
Деякі споживачі зможуть значно зекономити на електроенергії. Хто та скільки платитиме в грудні.
В Україні триває прийом заявок на отримання грошової допомоги в межах програми "Зимова підтримка". Розповідаємо,…
Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…