Насамперед, слід зазначити, що основними причинами розвитку гнилизни є:
Раніше ми розповідали, як потрібно правильно зберігати картоплю взимку.
Джерелом інфекції найчастіше виступають хворі бульби, ґрунт, рослинні залишки. У них поселяються грибки та бактерії, які здатні при зберіганні інфікувати абсолютно здорові бульби.
Картоплю, на якій з’явилася гнилизна, вживати в їжу не можна.
Навіть, якщо гниллю вражена не вся бульба, і уражену ділянку можна вирізати. Справа в тому, що шкідливі бактерії та гриби, які провокують гнилі, потрапляючи всередину людського організму, можуть спровокувати гострі отруєння, ураження органів шлунково-кишкового тракту та інші негативні наслідки.
Також ніколи не вживайте в їжу картоплю, що позеленіла. У ній міститься висока кількість отруйної речовини – соланін, який може завдати серйозної шкоди здоров’ю людини.
Уряд визнав, що через попередні розрахункові помилки пенсіонери недоотримали значні суми. Кому виплатять компенсації.
Кабмін затвердив законопроєкт про державний бюджет на 2026 рік. Документ передбачає підвищення соціальних стандартів —…
Частина українців, у тому числі особи пенсійного віку, з жовтня має право на отримання нових…
Більшість українців навіть не підозрюють, що звичка підключати ці прилади через подовжувач може стати причиною…
В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…
В Україні близько мільйона осіб мають статус учасника бойових дій - таку цифру озвучували міністерка…