28-29 серпня – сприятливі дні для посіву будь-яких рослин для вирощування в теплиці або на підвіконні, а також висадки та пересадки рослин у горщиках. Хороші дні для обрізання рослин, які вже закінчили плодоношення, та квітів, що відцвіли. Збирання врожаю на зберігання та насіння для посадки наступного року. Прищипування молодих дерев і чагарників. А ось травмувати коріння рослин не рекомендується.
29-30 серпня – можна приділити час збиранню насіння та врожаю, заморожуванню плодів та приготуванню консервації, викопуванню картоплі. Порожні грядки можна удобрити та замульчувати на осінь. Хороші дні для боротьби зі шкідниками, хворобами, бур’янами. Не рекомендується поливати та прищипувати рослини.
31 серпня – повний місяць. На ділянці краще нічого не робити. Хороший день для заготівлі консервації, висушування насіння та догляду за кімнатними квітами.
1-3 вересня – у ці дні максимально ефективні будуть роботи з прополки, видалення зайвих пагонів і збору плодів. Можна вносити мінеральні та органічні добрива, якщо в цьому є потреба. Оскільки рослини в період убутного місяця активно споживають поживні речовини, тому добрива засвояться в рази краще. Рекомендується зосередитися на посадці та пересадці квітів, чагарників та дерев. Цей період сприятливий для розвитку кореневої системи рослин, що сприяє їх успішному приживленню.
Раніше ми розповідали, ніж потрібно встигнути підгодувати яблука для щедрого врожаю наступного року.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…