Приготувати пишні оладки виходить не у всіх, але є одна хитрість, яка допоможе виправити ситуацію. Ваші оладки будуть схожі на пончики - такі ж повітряні та пишні.
Щоб оладки вийшли пишними, потрібно використовувати трохи підігрітий кефір, головне, щоб він не зварився. Краще брати кефір із жирністю 2,5%.
В ємність виливаємо кефір і додаємо цукор та сіль. Туди ж вбиваємо яйце та розмішуємо.
Просіюємо борошно і додаємо до рідких компонентів, перемішуємо до однорідності.
Після цього додаємо олію. Потім тісто знову добре розмішуємо і лише після цього додаємо соду.
Після цього посуд накриваємо плівкою, зробивши кілька отворів і залишаємо на 15 хвилин, щоб усі інгредієнти “потоваришували”.
Через 15 хвилин тісто ложкою викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Смажимо оладки під кришкою на середньому вогні, з двох боків до золотистого кольору.