У ніч на 24 квітня багато жителів помірних широт у Європі, Україні, Білорусії, Росії мали рідкісну нагоду помилуватися небаченим для нас видовищем – полярним сяйвом. Це характерне для півночі. Чому ж цього разу рідкісне явище спостерігалося так далеко від Північного полюса?
Вся справа у спалахах на Сонці. 21 квітня о 22:00 на нашому світилі стався потужний багаторазовий викид енергії, спалах. Через трохи більше двох діб цей потік долетів до Землі і, прорвавши магнітний захист планети, викликав різнокольорове свічення атмосфери.
Колір залежить від географічного положення та місця спостерігача. Так, на північ від Києва сяйво було темно-червоного та блакитно-зеленого кольору,
а ось на південь, на широті Києва, спостерігалося лише червоне сяйво.
У вівторок, 25 квітня, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується.
Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталися два спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С1,11. Такі спалахи мало впливають на Землю.
Очікується, що у вівторок геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів М-класу.
Сонячна активність на 25 квітня:
Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.
Багато українських пенсіонерів очікують, що після досягнення 65-річного віку їхня пенсія зросте автоматично. Проте на…
Волоські горіхи можуть втратити смак і аромат, якщо збирати їх неправильно або поспішати зі зберіганням.…
Забудьте про довгі години на кухні – цей десерт готується швидше, ніж ви встигнете заварити…
Традиційне літнє заняття для багатьох українців може обернутися солідними штрафами. До чого варто бути готовим.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від держави. Яким критеріям потрібно відповідати та як зареєструватися.
Сектор газованих напоїв — це одна з найбільш налагоджених систем виробництва в харчовій промисловості. Тут…