Поварена сіль має такі характеристики, як: сухість, розсипчастість, відсутність грудок. Але не всім господиням вдається зберегти її в такому вигляді. Справа в тому, що солі властива гігроскопічність – поглинання вологи.
Спочатку вміст сільнички стає вологим, а потім і зовсім перетворюється на затверділу масу.
Але є простий спосіб, який допоможе зберегти сіль розсипчастою та сухою. Для цього в сільничку потрібно додати кілька рисових зерен.
Рис також, як і сіль, вбирає вологу, але робить це він набагато швидше ніж сіль, тому всю вологу він забирає на себе, а сіль залишається сухою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині при варінні буряків додають цукор.
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…