Яйця передусім цінуються за високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту.
Також у курячому яйці є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку.
Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто?
Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання .
Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені некруто. Просто надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин.
Також для легкозасвоюваної дієти краще їсти яйця некруто зварені.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.
Українцям іноді доводиться стикатися з питаннями перепоховання близьких людей. Особливо актуальним це стало в період…
Люди, які отримали інвалідність унаслідок поранень, контузій, каліцтв або захворювань під час воєнних дій, мають…
Щоб капуста не постраждала від шкідників, важливо вибрати правильних сусідів для неї.
Цей десерт – справжній хіт. Він точно стане «родзинкою» будь-якого свята! Обов'язково порадуйтен своїх рідних…
У 2025 році внутрішньо переміщеним особам держава продоавжує виплачуватти грошову допомогу на проживання. На які…
В Україні є дев'ять газопостачальників, тарифи в яких різняться. Скільки споживачі будуть платити за блакитне…