Яйця передусім цінуються за високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту.
Також у курячому яйці є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку.
Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто?
Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання .
Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені некруто. Просто надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин.
Також для легкозасвоюваної дієти краще їсти яйця некруто зварені.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.
За планом уряду на першому етапі отримати житло мають понад 3 тисячі сімей. Хто має…
Ця пісна запіканка з картоплі та грибів – простий спосіб приготувати ситну та смачну страву…
Одну з популярних програм грошової підтримки українців згортають — чи справді це так, пояснили в…
В Україні триває прийом заявок на отримання тисячі гривень від держави. Проте грошову допомогу зможуть…
Перший місяць зими принесе нові рахунки за комунальні послуги: скільки доведеться платити за газ, електроенергію…
Замість розрізнених програм допомоги ВПО Міністерство соцполітики пропонує єдину модель.