Яйця передусім цінуються за високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту.
Також у курячому яйці є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку.
Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто?
Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання .
Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені некруто. Просто надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин.
Також для легкозасвоюваної дієти краще їсти яйця некруто зварені.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.