Як приготувати ідеальне дріжджове тісто для пиріжків та піци – допоможе незвичайний інгредієнт

Этот материал также доступен на русском языке

Как приготовить самое лучшее тесто для пирожков?
Із такого тіста можна випікати пироги, пиріжки, булочки, піцу. Воно виходить повітряним та м'яким.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.,
  • вода – 350 мл,
  • борошно – 280-300 г,
  • пресовані дріжджі – 15 г,
  • цукор – 2 столові ложки,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • олія – 3 столові ложки.

Приготування:

  1. Картоплю нарізати невеликими шматочками і відварити до м’якості.
  2. Злити картопляний відвар в окрему ємність (потрібно 200 мл відвару).
  3. З картоплі зробити пюре, додати відвар і перемішати до однорідності.
  4. Остудити суміш до кімнатної температури та перелити в миску.
  5. Додати сіль, цукор і добре перемішати.
  6. Ввести дріжджі та олію (2 ложки) і знову перемішати.
  7. Порціями всипати борошно і замісити тісто.
  8. Злегка змастити тісто та чисту глибоку ємність олією.
  9. Викласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці на півгодини.
  10. Потім обім’яти тісто, знову накрити плівкою і залишити ще на півгодини.
Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?