Новини

Чому досвідчені овочівники поливають розсаду перекисом водню і що вона дає?

За допомогою перекису можна знезаразити насіння овочів, квітів, а також розм’якшити оболонку у тугоподібного насіння (гарбузове, кабачкове, кавунове) і воно швидше проросте.

Головне – правильно замочити насіння, щоб не зашкодити посівному матеріалу.

А робити це потрібно так: насіння замочують на 10 хвилин у нерозбавленому перекисі, а потім промивають водою, обсушують і висаджують у субстрат.

Можна загорнути насіння в марлю і занурити насіння теж у нерозбавлений перекис, але вже на 20 хвилин. Посів проводиться одразу.

Перекисом водню обробляють розсаду томатів, огірків, перців, ягідних та квіткових культур. Для кожного виду рослини застосовується своя схема поливу та обприскування сіянців. І більшою мірою вона залежить від якості ґрунту, в який було посіяно насіння.

Так, при використанні городнього ґрунту рослини поливають 2 рази на тиждень. Якщо розсада росте на готовому магазинному субстраті, достатньо обробки 1 раз на 2 тижні.

Універсальний рецепт для розсади: 2 столові ложки 3% пероксиду на 1 л води. Такий розчин оптимальний для рослин, що підросли. А ось для рослин, що недавно проклюнулися, краще зробити розчин менш концентрованим – на 1 л води беруть 20 крапель перекису, полив здійснюють 1 раз на тиждень.

Перекис водню насичує ґрунт киснем та стимулює зростання розсади.

Читайте також: Як за допомогою цукру отримати дружні сходи овочів.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 17 липня

17 липня країна продовжує залишатися під впливом гроз та спеки.

16/07/2025 23:21
  • Новини

Магнитные бури на четверг, 17 июля 2025 года: чего ожидать

У дні з магнітними бурями та напередодні не забувайте приділяти особливу увагу своєму здоров'ю.

16/07/2025 22:56
  • Статті

Медичні меблі для літніх – як вибрати, для дому та клініки?

З віком потреби людини у комфорті, безпеці та функціональності зростають. Особливо це стосується облаштування побуту…

16/07/2025 22:36
  • Новини

Випічка без клопоту: вівсяний пиріг з абрикосами за півгодини

Пиріг, який виходить завжди: не вимагає збивання, замісу тіста чи рідких інгредієнтів. Все є під…

16/07/2025 21:59
  • Статті

Чому «стріляє» консервація: помилки, які ми не помічаємо

Домашні заготівлі стають все більш примхливими навіть якщо ви робите все «по науці». Розповідаємо чому…

16/07/2025 21:29
  • Статті

Як подати заяву та отримати соціальні послуги онлайн: покрокова інструкція

З турботою про близьких: держава спростила доступ до соціальних послуг. Тепер їх можна оформити онлайн…

16/07/2025 20:34