За допомогою перекису можна знезаразити насіння овочів, квітів, а також розм’якшити оболонку у тугоподібного насіння (гарбузове, кабачкове, кавунове) і воно швидше проросте.
Головне – правильно замочити насіння, щоб не зашкодити посівному матеріалу.
А робити це потрібно так: насіння замочують на 10 хвилин у нерозбавленому перекисі, а потім промивають водою, обсушують і висаджують у субстрат.
Можна загорнути насіння в марлю і занурити насіння теж у нерозбавлений перекис, але вже на 20 хвилин. Посів проводиться одразу.
Перекисом водню обробляють розсаду томатів, огірків, перців, ягідних та квіткових культур. Для кожного виду рослини застосовується своя схема поливу та обприскування сіянців. І більшою мірою вона залежить від якості ґрунту, в який було посіяно насіння.
Так, при використанні городнього ґрунту рослини поливають 2 рази на тиждень. Якщо розсада росте на готовому магазинному субстраті, достатньо обробки 1 раз на 2 тижні.
Універсальний рецепт для розсади: 2 столові ложки 3% пероксиду на 1 л води. Такий розчин оптимальний для рослин, що підросли. А ось для рослин, що недавно проклюнулися, краще зробити розчин менш концентрованим – на 1 л води беруть 20 крапель перекису, полив здійснюють 1 раз на тиждень.
Перекис водню насичує ґрунт киснем та стимулює зростання розсади.
Читайте також: Як за допомогою цукру отримати дружні сходи овочів.
Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…
Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…
Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…
В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…
Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…