І це, перш за все, залежить від того, яку воду при варінні потрібно закидати крупу.
Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою – не висипайте її в каструлю з холодною водою.
Звісно, варити гречку у холодній воді можна, але не зовсім правильно, вважають досвідчені господині.
Якщо гречку кинути в холодну воду, то ядра гречки розкисають і каша виходить в’язкою. І навпаки – якщо гречку закинути в окріп, вона не розкисає, а гречана каша виходить розсипчастою.
Якщо ви хочете, щоб ваша каша вийшла розсипчастою, то крупу у воду радять додавати після того, як вона закипить. Після цього температуру потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою – щоб крупа не вирувала.
А ось попередньо замочувати крупу потрібно в холодній воді. Така гречка звариться набагато швидше. Але засипати її потім таки краще в окріп.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні додавати в рис оцет.
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…
Українцям із газовими котлами та плитами попередили про нові витрати — перед початком опалювального сезону.…
В Україні стрімко зростає кількість водіїв, які втрачають право керувати авто. МВС публікує тривожну статистику.
У головній компанії-газопостачальнику країни зробили важливу заяву для побутових споживачів. Що треба знати.
Українцям обіцяють справедливіші пенсії: у Мінсоцполітики розробляють механізм, що має виправити неспівмірність розрахунків.