І це, перш за все, залежить від того, яку воду при варінні потрібно закидати крупу.
Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою – не висипайте її в каструлю з холодною водою.
Звісно, варити гречку у холодній воді можна, але не зовсім правильно, вважають досвідчені господині.
Якщо гречку кинути в холодну воду, то ядра гречки розкисають і каша виходить в’язкою. І навпаки – якщо гречку закинути в окріп, вона не розкисає, а гречана каша виходить розсипчастою.
Якщо ви хочете, щоб ваша каша вийшла розсипчастою, то крупу у воду радять додавати після того, як вона закипить. Після цього температуру потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою – щоб крупа не вирувала.
А ось попередньо замочувати крупу потрібно в холодній воді. Така гречка звариться набагато швидше. Але засипати її потім таки краще в окріп.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні додавати в рис оцет.
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…