20 січня відзначається День АР Крим. Пов’язана ця подія із проведенням референдуму щодо створення Автономної Республіки Крим у складі України 1991 року. На це тоді погодились 93% мешканців півострова. З 2014 року АР Крим – тимчасово окупована територія, тому вона позбавлена всіх повноважень, які надає українська автономія. Але Крим обов’язково повернеться до складу України. Адже всі чинні протоколи світу свідчать про те, що Крим є частиною нашої держави.
20 січня відзначається День поціновувачів сиру. Людину, яка шалено любить сир, називають «турофіл». Коли і як з’явився перший сир, точно не знає ніхто.
Відомо, що на територіях Єгипту та стародавньої Месопотамії люди вміли робити його вже тисячі років тому: сліди цього продукту виявлені в єгипетських пірамідах часів першої династії (3000—2800 до н.е.). Давньогрецький поет Гомер у «Одіссеї» описав, як виготовляли сир. Він був важливою складовою торгівлі у стародавніх греків і римлян. Скільки молока потрібно, щоб виготовити 1 кг сиру? У середньому— 10 літрів, залежно від виду та рецептури. Виготовляти сир у комерційних цілях одними з перших почали голландці. Вони робили великі кола сиру ще в XIV ст. За даними Вікіпедії, найбільше в ЄС і США. Багато сирів родом із Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів.
За даними Міжнародної федерації виробників молока, у світі існує близько 500 видів і комбінацій сирів. Деякі класифікації налічують понад тисячу. Один із найпопулярніших — італійська моцарелла, яка широко використовується в кулінарії, зокрема для піци.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…