30 грудня відзначають цікаве свято – День харчової соди. Цю речовину ми використовуємо при випіканні, також сода допомагає відчистити навіть найбільш забруднений посуд і каструлі. Є люди, які захоплюються содолікуванням.
Природні речовини, схожі на соду, як миючий засіб використовували ще давні єгиптяни. У 1791 році французький хімік Ніколя Леблан відкрив спосіб отримання відомого нам двовуглекислого натрію (хімічна назва харчової соди), а в 1846 році в Нью-Йорку відкрилася перша фабрика з виробництва розпушувача, що містить соду, – пекарського порошку.
Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…
Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?