30 грудня відзначають цікаве свято – День харчової соди. Цю речовину ми використовуємо при випіканні, також сода допомагає відчистити навіть найбільш забруднений посуд і каструлі. Є люди, які захоплюються содолікуванням.
Природні речовини, схожі на соду, як миючий засіб використовували ще давні єгиптяни. У 1791 році французький хімік Ніколя Леблан відкрив спосіб отримання відомого нам двовуглекислого натрію (хімічна назва харчової соди), а в 1846 році в Нью-Йорку відкрилася перша фабрика з виробництва розпушувача, що містить соду, – пекарського порошку.
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.