Зібрані плоди потрібно попередньо перебрати, видаливши зіпсовані. Рівномірним невисоким шаром розмістити їх на деку і сушити в духовці при температурі + 40-60 градусів. Тривалість сушіння – 7-8 годин. Весь цей час плоди треба періодично струшувати і перевертати. Дверцята духовки краще не закривати до кінця, щоб випаровувалась волога, що утворюється.
Потім рекомендується відразу ж помістити гарячі плоди в дерев’яні або картонні герметично закриті ящики. Вважається, що шипшина має «пропотіти» 2-3 дні для досягнення потрібної кондиції. І тільки після цього сухі плоди очистити від чашолистків і помістити на місце зберігання.
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?