Зібрані плоди потрібно попередньо перебрати, видаливши зіпсовані. Рівномірним невисоким шаром розмістити їх на деку і сушити в духовці при температурі + 40-60 градусів. Тривалість сушіння – 7-8 годин. Весь цей час плоди треба періодично струшувати і перевертати. Дверцята духовки краще не закривати до кінця, щоб випаровувалась волога, що утворюється.
Потім рекомендується відразу ж помістити гарячі плоди в дерев’яні або картонні герметично закриті ящики. Вважається, що шипшина має «пропотіти» 2-3 дні для досягнення потрібної кондиції. І тільки після цього сухі плоди очистити від чашолистків і помістити на місце зберігання.
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…