На думку лікарів, надмірне споживання в їжу щавлю, буряків, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, агрусу, квасолі за рахунок оксалатів, що містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.
Соєві боби, продукти із сої, журавлина та брусниця можуть бути причиною формування у нирках уратного каміння.
“Ранні” кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори та огірки, можуть містити хімікати, які допомагають їхньому ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.
Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі у складі домашньої їжі та у заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби.
Це ж можна сказати і про зловживання алкоголем, газуванням, кавою та продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.
Щоб зберегти здоров’я нирок, необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватись виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним та збалансованим, – підсумували медики.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміцнити нирки.
10 квітня в Україні відзначають Всесвітній день роботи з дому, Всесвітній тиждень музичної терапії, День…
Кому із пенсіонерів держава передбачила ряд доплат. І у кого мінімальна пенсійна виплата не може…
Такі пиріжки з капустою ваші рідні уплітатимуть за обидві щоки. Пропонуємо найкращий рецепт пиріжків на…
Ще кілька діб - і зима остаточно вгамується, вважають синоптики. 10 квітня ситуація на дорогах…
Щоб отримати довгі пагони плетистих троянд, придатниз для зрізання, кущ потрібно правильно формувати.
Усі знають, що вік жінки видає не так обличчя, як шкіра шиї. Прості поради допоможуть…