На думку лікарів, надмірне споживання в їжу щавлю, буряків, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, агрусу, квасолі за рахунок оксалатів, що містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.
Соєві боби, продукти із сої, журавлина та брусниця можуть бути причиною формування у нирках уратного каміння.
“Ранні” кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори та огірки, можуть містити хімікати, які допомагають їхньому ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.
Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі у складі домашньої їжі та у заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби.
Це ж можна сказати і про зловживання алкоголем, газуванням, кавою та продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.
Щоб зберегти здоров’я нирок, необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватись виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним та збалансованим, – підсумували медики.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміцнити нирки.
Деяким українцям держава гарантує ряд пільг, а також певні додаткові виплати до пенсії.
26 травня дощитиме в багатьох областях. У понеділок очікується температурний контраст.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Про що попереджають спеціалісти?
Цей тиждень приносить інтелектуальне пробудження, потужну енергію спілкування та усвідомлених рішень. Близнята стають центром астрологічної…
Склад батончиків корисний та натуральний. Цей чудовий десерт допоможе кожній людині в отриманні необхідних вітамінів,…
Гарне здорове волосся - мрія не лише кожної жінки, а й чоловіка. Догляд за ними…