На думку лікарів, надмірне споживання в їжу щавлю, буряків, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, агрусу, квасолі за рахунок оксалатів, що містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.
Соєві боби, продукти із сої, журавлина та брусниця можуть бути причиною формування у нирках уратного каміння.
“Ранні” кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори та огірки, можуть містити хімікати, які допомагають їхньому ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.
Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі у складі домашньої їжі та у заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби.
Це ж можна сказати і про зловживання алкоголем, газуванням, кавою та продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.
Щоб зберегти здоров’я нирок, необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватись виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним та збалансованим, – підсумували медики.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміцнити нирки.
Чи очікуються магнітні бурі у п'ятницю, 11 липня
Після 60 років особливо важливо стежити за харчуванням – з віком організм стає чутливішим до…
Для багатьох пенсіонерів покупки в магазині щоразу стають викликом: ціни ростуть, а пенсія — ні.…
Поки термометр за вікном зашкалює, вирушайте не до плити, а до овочевого відділу — у…
За 24 років стажу розмір пенсії в Україні може відрізнятися на сотні гривень — все…
2025 року українці відчули, що стабільність — не для всіх комунальних послуг. Одні тарифи завмерли,…