Який секретний інгредієнт потрібно додати до дріжджового тіста, щоб випічка була легкою та пухкою?

Этот материал также доступен на русском языке

тесто дрожжевое
Виробами з дріжджового тіста може похвалитися будь-яка господиня, але не у кожної виходить тісто схоже на пух - таке ж легке і м'яке.

Виявляється, є секретний інгредієнт, який обов’язково потрібно додати при замішуванні тіста, крім дріжджів.

Цей інгредієнт – звичайний розпушувач або сода, хоча саме перший кращий.

Нагадаємо, що розпушувачі – це речовини або суміші, які додають у тісто, щоб воно стало пухким і менш щільним. Сода або розпушувач можуть зробити випічку ще пухкішою, але якщо не розрахувати пропорції, тісто може взагалі не піднятися.

Як правильно додавати розпушувач у тісто?

Запам’ятайте, розпушувач додають не у тісто, а змішують його з борошном. Але якщо соди або розпушувача виявиться багато, тісто вийде твердим, а випічка несмачною.

Потрібно використовувати розпушувач у таких пропорціях: 10 г порошку на 500 г борошна.

І, звичайно, не забуваємо про дріжджі та інші традиційні складові тіста – борошно, вода чи молоко, олія (кондитерський жир), сіль та цукор.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?