Новини

Вчені назвали фрукт, який знижує ризик виникнення інсульту

Після досліджень фахівці прийшли до висновку, що саме персик має величезну кількість переваг і дуже позитивно впливає на роботу імунної системи та серця, пише Express.

Дієтологи говорять про те, що частина переваг може мати пряме відношення до того, що у складі фрукта є клітковина. Розчинна клітковина дозволяє нормалізувати рівень цукру в крові, а також допомагає контролювати холестерин. У свою чергу, нерозчинна клітковина потрібна для того, щоб повноцінно функціонувала травна система і не виникало запорів. У складі персиків багато вітаміну С та інших антиоксидантів, за допомогою яких можна значно знизити ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою, а також раку та інсульту. Через наявність антиоксиданту бета-каротину персики не тільки мають хороший і насичений колір, але ще й позитивно впливають на зір, адже речовина при потраплянні в організм людини починає перетворюватися на вітамін А. Вибирати потрібно максимально стиглі плоди, адже тоді вони мають більше антиоксидантів.

Вчені раніше проводили дослідження і довели, що каротиноїди і кавова кислота, що містяться в персиках, здатні захистити від розвитку онкології. Речовини можуть не просто зупинити зростання доброякісних новоутворень шкірного покриву, але ще й не дозволяють їм згодом перетворитися на злоякісні. Крім того, у персиках багато поліфенолів, які можуть без проблем вбивати лише ракові клітини та не чіпають здорові. Фахівці розповідають про те, що в чашці фрукта, що порізає кубиками, міститься приблизно 319 мг калію. Це 6,8% від денної норми речовини, яка становить 4700 мг. Саме калій відповідає за зниження артеріального тиску. Хімічна речовина не дозволяє утворюватися каменям у нирках та захищає від інсульту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як розпізнати інсульт.

Новое на сайте

  • Статті

Де і скільки зберігати олію: що кажуть знавці

Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…

03/07/2025 19:59
  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58
  • Новини

Шахраї атакують: в Україні зростає кількість підробленої валюти

Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…

03/07/2025 17:59
  • Новини

Скільки отримують пенсіонери в Україні: мінімальні та максимальні виплати

Підвищення пенсій в Україні цього року відбулося ще у березні, і нових переглядів поки що…

03/07/2025 16:29
  • Новини

Як стимулювати цвітіння овочевих культур: прості та надійні способи від експерта

Хочете, щоб ваші овочі швидше зацвіли? Скористайтесь перевіреними засобами – від настою полину до медового…

03/07/2025 15:34
  • Новини

Домашні цукерки “П’яна вишня”: готуємо улюблені солодощі самостійно

Ніжні, насичені, з легкою алкогольною ноткою – ці цукерки не гірші за магазинні. Обов'язково приготуйте…

03/07/2025 15:06