Новини

Чому морква росте кострубатою і “рогатою”?

Швидше за все, на вашій ділянці твердий ґрунт. Тому грядку, де плануєте висівати моркву, потрібно перекопати глибоко.

Не можна під моркву вносити свіжий гній, а тільки гній, що перепрів або компост. Розгалужуватися коренеплоди моркви можуть і у разі неглибокого проникнення в ґрунт вологи. Якщо і виникає потреба у поливі грядки з посівами моркви, то слід це робити щедро, щоб волога проникла глибше – до 25 сантиметрів.

Замінити поливи влітку можна мульчуванням міжрядь соломою, сіном або сухою травою. Відразу після появи сходів моркву доцільно вкрити спанбондом, який сприятиме не лише збереженню вологи, а й захистить посіви від морквяної мухи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому гірчить морква.

Максим Васильєв, вчений-агроном

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00