Насамперед, картопля для тривалого зберігання повинна бути без пошкоджень, яка не підгнила і не пошкоджена хворобами або шкідниками. Коли відберете відповідні бульби, їм потрібно влаштувати водні процедури – добре помити. Особливо охайні господарі навіть труть картоплю щіточкою – адже на шкірці живуть сторонні спори, від яких урожай незабаром загниває. Потім бульби потрібно висушити – обов’язково в темряві.
Після цих процедур картоплю треба перенести в холодне місце, щоб вона не проростала. Найкраще скласти її в дерев’яний ящик, а зверху вкрити щільною тканиною – світло бульбам не потрібне. Інакше в них утворюється соланін – речовина, шкідлива для людського організму.
Треба врахувати, що в синтетичному мішку картопля задихається, потіє і починає гнити. Капронова сітка теж не підходить. Вона не захищає від світла, і бульби зеленіють.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, із яких країн на ринки України потрапляє картопля.
Микола Моторий, агроном
Уряд готує нову програму для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Що хочуть змінити.
Укрпошта повідомила про нововведення, які вплинуть на надсилання та отримання поштових відправлень. Що треба знати…
Держпродспоживслужба виявила порушення у 93% перевірених підприємств ЖКГ і зобов’язала повернути гроші споживачам.
Сучасні системи очищення води - невіддільна частина комфортного життя в будинку і на виробництві. Однак…
Пенсійний фонд України нагадав про обов'язкову процедуру, яку потрібно пройти отримувачам виплат. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Вулах Михайло простою мовою пояснює, у чому полягає різниця між основними видами договорів,…