25 серпня 1810 року англієць Пітер Дюранд запатентував процес консервації продуктів у бляшанках. Бляшані банки були великими і важили майже півкіло.
Але історія створення консервів розпочалася значно раніше. Наприкінці XVIII століття французи оголосили конкурс на найкращий рецепт із збереження їжі. Виграв кухар із Парижа Франсуа Апперу, який вигадав кип’ятити продукти у герметичних скляних банках.
Цей корисний винахід кілька років перебував у забутті, поки на нього не звернули увагу військові моряки, яким таке зберігання продуктів припало до душі. До речі, схвалив таку новинку і Наполеон, який видав винахіднику 12 тисяч франків та назвав «Благодійником Вітчизни».
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 22 серпня.
14 липня спека починає відступати, але грози ще можливі в окремих регіонах.
Чи очікуються магнітні бурі у понеділок, 14 липня: що кажуть геофізики.
Поки наслідки руйнування Каховської ГЕС продовжують обговорювати на політичному та екологічному рівні, природа показує чудеса…
Енергії тижня 14-20 липня активізують теми минулого, стосунків, влади та долі. Це тиждень символічного роздоріжжя,…
Не треба багато слів. Тільки п'ять — і вони можуть стати опорою у найважчому моменті…
Якщо ви полюбляєте їсти немиті овочі або фрукти на ринку чи просто з городу, а…