25 серпня 1810 року англієць Пітер Дюранд запатентував процес консервації продуктів у бляшанках. Бляшані банки були великими і важили майже півкіло.
Але історія створення консервів розпочалася значно раніше. Наприкінці XVIII століття французи оголосили конкурс на найкращий рецепт із збереження їжі. Виграв кухар із Парижа Франсуа Апперу, який вигадав кип’ятити продукти у герметичних скляних банках.
Цей корисний винахід кілька років перебував у забутті, поки на нього не звернули увагу військові моряки, яким таке зберігання продуктів припало до душі. До речі, схвалив таку новинку і Наполеон, який видав винахіднику 12 тисяч франків та назвав «Благодійником Вітчизни».
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 22 серпня.
Деякі власники житлової нерухомості почали отримувати від податкової листи з попередженням про опис майна.
У понеділок, 15 вересня, буде мінлива хмарність у більшості областей України. На заході очікуються дощі.
Про що попереджають астрофізики?
Вересень вважається "золотим" місяцем для риболовлі, але навіть у цей час бувають періоди повного затишшя.…
Тиждень починається з натхнення та пристрасті, а закінчується точкою неповернення. Сонячне затемнення 21 вересня завершує…
М'ясний рулет з лаваша - проста і апетитна страва, яку можна подати як гарячою, так…