Новини

Які чинники та проблеми зі здоров’ям провокують розвиток діабету 2 типу?

Отже, вчені дійшли висновку, що ризик розвитку діабету другого типу збільшує високий рівень жиру в печінці та підшлунковій залозі, передає РБК-Україна.

Так, цукровий діабет 2 типу – це хронічний стан, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну. Результатом є великий рівень цукру в крові, який може спричинити серйозні ускладнення.

Нове дослідження показало, що високий рівень жиру в печінці та підшлунковій залозі безпосередньо збільшують ризик розвитку діабету 2 типу.

Зокрема, висновки мають глибоке значення розуміння біологічних причин, сприяють розвитку захворювання.

Дослідники використовували менделівську рандомізацію – статистичний метод, який використовує генетичну інформацію та інформацію про здоров’я для розуміння причин та наслідків. Все, щоб визначити, чи може печінка та розмір підшлункової залози відігравати безпосередню роль у діабеті типу 2.

З’ясувалося, що люди з генетичною структурою, яка робить їх схильними до накопичення жиру в печінці, частіше хворіють на діабет 2 типу.

Це вказує на те, що більш високий рівень жиру в печінці підвищує ризик діабету типу 2. Аналіз показав, що на кожні п’ять відсотків збільшення жиру в печінці ризик діабету типу 2 збільшується на 27 відсотків.

Також було виявлено, що менша підшлункова залоза має пряму роль в провокуванні діабету 2 типу. Було виявлено, що рівень жиру підшлункової залози та розмір печінки пов’язані із хворобою.

За словами доктора Хані Ягуткара з Університету Брунеля, люди з діабетом 2 типу зазвичай мають надлишок жиру в печінці та підшлунковій залозі. До того ж, саме ці органи відіграють ключову роль у підтримці нормального рівня цукру в крові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що медики розвіяли головні міфи про діабет.

Новое на сайте

  • Новини

На що можна витратити «тисячу Зеленського»: повний перелік товарів і послуг

Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…

19/11/2025 10:00
  • Статті

Сирі чи приготовані: як отримати максимум користі від овочів і фруктів – відповідь вас здивує

Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…

19/11/2025 09:26
  • Новини

Як легко зняти шкірку з гарбуза: три прості способи

Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які…

19/11/2025 08:56
  • Новини

ID-картка замість паспорта-книжечки: міграційна служба пояснила, кому треба замінити документ

У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.

19/11/2025 07:33
  • Новини

6500 гривень цієї зими: хто гарантовано отримає виплату

Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…

19/11/2025 06:30
  • Новини

5 помилок при квашенні капусти: чому вона не виходить хрусткою і смачною

Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…

19/11/2025 05:31