Медики зазначили, що гіркий шоколад як насолода покращує роботу серця. Рекомендується споживати близько 10 грамів темного шоколаду для підвищення пружності кровоносних судин, пише Стрічка новин .
На думку Європейського Центру безпеки харчових продуктів, при лікуванні серцевих захворювань слід звертатися не лише до медикаментів, а й приділяти увагу власному раціону харчування.
Контролювати харчування досить просто – не сідати на жорсткі дієти, стежити, щоб меню було збалансованим, дотримуватись норми і не вживати солодкого у великих кількостях. Якщо хочеться поласувати, експерти рекомендують зробити вибір на користь темного шоколаду, який благотворно впливає на пружність кровоносних судин.
У шоколаді є флавоноїди какао, за рахунок яких можна підтримувати здоров’я серця. Також ці речовини підвищують згортання крові, знижують засмічення артерій, запобігають утворенню тромбів.
Фахівці попереджають про можливі протипоказання раціону, що включає шоколад, і рекомендують проконсультуватися з лікарем.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як впливає на серце звичка засинати з увімкненим телевізором.
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…