Кому незнайома ситуація, коли хліб, особливо житній, швидко пліснявіє і черствіє? Справа у неправильному зберіганні булочних виробів. Вони зберігатимуться довше і не псуватимуться, якщо скористатися одним лайфхаком. Помістіть у хлібницю або контейнер, де знаходиться випічка, трохи крупної солі, пише today.ua.
Сіль за бажанням можна замінити цукром. Оптимально використати кубики рафінованого цукру. Таким чином, у ємності, де зберігається хліб, збережеться оптимальний рівень вологості. А це головне, щоби продовжити термін його придатності.
Також зберегти свіжість хліба можна у морозилці. Низька температура повітря перешкоджатиме зачерствінню та розвитку бактерій найближчими днями.
Хліб можна зберігати в морозилці протягом тривалого часу. При низькій температурі (від -10 градусів) процеси бродіння та кристалізації зупиняються, м’якоть не втрачає вологу, а спори плісняви гинуть. Правильна упаковка, заморозка та подальше відтавання дозволяють зберегти м’якість, смак та аромат свіжого хліба.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як захистити хліб від цвілі.
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.