Кому незнайома ситуація, коли хліб, особливо житній, швидко пліснявіє і черствіє? Справа у неправильному зберіганні булочних виробів. Вони зберігатимуться довше і не псуватимуться, якщо скористатися одним лайфхаком. Помістіть у хлібницю або контейнер, де знаходиться випічка, трохи крупної солі, пише today.ua.
Сіль за бажанням можна замінити цукром. Оптимально використати кубики рафінованого цукру. Таким чином, у ємності, де зберігається хліб, збережеться оптимальний рівень вологості. А це головне, щоби продовжити термін його придатності.
Також зберегти свіжість хліба можна у морозилці. Низька температура повітря перешкоджатиме зачерствінню та розвитку бактерій найближчими днями.
Хліб можна зберігати в морозилці протягом тривалого часу. При низькій температурі (від -10 градусів) процеси бродіння та кристалізації зупиняються, м’якоть не втрачає вологу, а спори плісняви гинуть. Правильна упаковка, заморозка та подальше відтавання дозволяють зберегти м’якість, смак та аромат свіжого хліба.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як захистити хліб від цвілі.
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…