Кому незнайома ситуація, коли хліб, особливо житній, швидко пліснявіє і черствіє? Справа у неправильному зберіганні булочних виробів. Вони зберігатимуться довше і не псуватимуться, якщо скористатися одним лайфхаком. Помістіть у хлібницю або контейнер, де знаходиться випічка, трохи крупної солі, пише today.ua.
Сіль за бажанням можна замінити цукром. Оптимально використати кубики рафінованого цукру. Таким чином, у ємності, де зберігається хліб, збережеться оптимальний рівень вологості. А це головне, щоби продовжити термін його придатності.
Також зберегти свіжість хліба можна у морозилці. Низька температура повітря перешкоджатиме зачерствінню та розвитку бактерій найближчими днями.
Хліб можна зберігати в морозилці протягом тривалого часу. При низькій температурі (від -10 градусів) процеси бродіння та кристалізації зупиняються, м’якоть не втрачає вологу, а спори плісняви гинуть. Правильна упаковка, заморозка та подальше відтавання дозволяють зберегти м’якість, смак та аромат свіжого хліба.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як захистити хліб від цвілі.
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…