Про це повідомляє БНАУ, пише agronews.ua.
На перших етапах для дослідження обрали прісноводну креветку Макробрахіум Розенберга.
Наразі фахівці вивчають умови її вирощування та годівлі, починаються роботи з вивчення інкубації.
Лабораторію відкрито за підтримки ТОВ «Українська креветка», яке повністю забезпечило її обладнанням.
«Ми хочемо цю технологію зробити більш промисловою в Україні, щоб її застосовували ширше підприємства, які займаються розведенням ракоподібних. Вирощувати і забезпечувати ринок України свіжою креветкою, а також експортувати її», – наголосив Віталій Гришко, доцент кафедри гігієни тварин та основ санітарії БНАУ.
За словами директора «Української креветки» Олексія Слєпньова, це вже друга така лабораторія. Перша працює на базі Поліського національного університету в Житомирі. У перспективі планується відкрити ще дві подібних лабораторії – у Черкасах і Львові.
*Гідробіонти – морські та прісноводні організми, що постійно мешкають у водному середовищі. До гідробіонтів також відносяться і земноводні.
Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…
Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.