Продукти, що мають зелену пігментацію, на кшталт петрушки, цибулі та шпинату, рекомендовані до вживання майже всім через високий вміст аскорбінової кислоти та вітамінів групи A, B, K. Але є винятки.
Харчові волокна, що містяться в цих продуктах, уповільнюють всмоктування рідин, холестерину та вуглеводів організмом. Тому ці продукти вважаються дієтичними.
До групи тих, кому зелень протипоказана, належать алергіки: для них вживання петрушки, кропу або зеленої цибулі може стати останнім.
Не варто вживати ці продукти тим, хто має харчову непереносимість. Хороша новина для цієї категорії людей полягає в тому, що непереносимість проходить приблизно через півроку. Після цього продукти знову можна повертати до раціону.
Негативні наслідки вживання зелені у вигляді нападів також очікують на тих, у кого є гастрит, виразка, панкреатит, сечокам’яна хвороба.
Вагітним жінкам слід мінімізувати вживання зелені. В якості альтернативи лікарі рекомендують піддавати зелень термічній обробці, щоб знешкодити продукти і при цьому отримати всі необхідні вітаміни та корисні речовини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не можна молоду картоплю їсти без кропу.
Погода на 3 жовтня: подекуди сонце, подекуди тумани. Дощі нарешті припиняться на всій території України.
Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують…
Багато хто вважає, що англійську мову найкраще починати вивчати з дитинства. Проте дорослі учні часто…
У вересні в Білорусі відбулися військові навчання «Захід-2025», які загострили увагу до так званого Сувальського…
Незважаючи на призупинення прийому нових заявок через платформу єДопомога, грошова допомога від міжнародних організацій у…
Хочеться чогось смачного та ситного без зайвої метушні? Спробуйте картоплю, фаршировану м'ясом та яйцями! Ця…