Продукти, що мають зелену пігментацію, на кшталт петрушки, цибулі та шпинату, рекомендовані до вживання майже всім через високий вміст аскорбінової кислоти та вітамінів групи A, B, K. Але є винятки.
Харчові волокна, що містяться в цих продуктах, уповільнюють всмоктування рідин, холестерину та вуглеводів організмом. Тому ці продукти вважаються дієтичними.
До групи тих, кому зелень протипоказана, належать алергіки: для них вживання петрушки, кропу або зеленої цибулі може стати останнім.
Не варто вживати ці продукти тим, хто має харчову непереносимість. Хороша новина для цієї категорії людей полягає в тому, що непереносимість проходить приблизно через півроку. Після цього продукти знову можна повертати до раціону.
Негативні наслідки вживання зелені у вигляді нападів також очікують на тих, у кого є гастрит, виразка, панкреатит, сечокам’яна хвороба.
Вагітним жінкам слід мінімізувати вживання зелені. В якості альтернативи лікарі рекомендують піддавати зелень термічній обробці, щоб знешкодити продукти і при цьому отримати всі необхідні вітаміни та корисні речовини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не можна молоду картоплю їсти без кропу.
Працювали за межами України? Тепер це може допомогти вийти на пенсію вчасно. Але будьте уважні:…
З 1 липня в Укрпошті діють нові правила, які стосуються грошових виплат для фізичних осіб.…
Шухляда холодильника – не просто «полиця для овочів». Саме тут продукти довше залишаються свіжими, якщо…
В Україні у 2025 році деяким власникам старого та нового житла доведеться заплатити податок на…
3 липня в Україні очікується місцями спека, але й місцями невеликий дощ.
Як сильно збуджений стан магнітосфери позначиться на здоров'ї людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?