Новини

Ірландський пиріг зі щавлем: покроковий рецепт

Інгредієнти:

борошно – 450 г,

сода – 1 чайна ложка,

вершкове масло – 15 г,

кисле молоко чи кефір – 300-350 мл,

листя щавлю – 300 г,

цукор – 2 столові ложки,

сіль – 0,5 чайної ложки.

Приготування:

  1. У мисці змішати борошно, соду та сіль.
  2. Додати в суміш вершкове масло і влити кисле молоко або кефір. Замісити тісто.
  3. На присипаному мукою столі злегка вимісити тісто і розділити на дві частини.
  4. З однієї частини тіста зробити коржик розміром 23 см і завтовшки 0,5 см.
  5. Зверху коржики викласти листя щавлю і посипати цукром.
  6. Зробити другий коржик і накрити нею щавель.
  7. Кінці коржиків добре з’єднати разом.
  8. Форму для випікання змастити олією та присипати борошном, викласти пиріг, накрити кришкою.
  9. Випікати при 200 градусів, поки коржик не стане блідо-золотистого кольору.

Новое на сайте

  • Новини

Таких цін не було останні 8 років: популярний продукт рекордно виріс у ціні

Ціни на тепличні овочі зростають. Чому вони подорожчали і чого чекати далі?

05/12/2025 19:32
  • Новини

Пенсіонерам видають солодкі подарунки: як отримати

Пенсіонерам пропонують заповнити анкету, щоб отримати святкові солодощі. Як це зробити?

05/12/2025 17:40
  • Новини

В Україні затвердили нове підвищення пенсій: кому і скільки дадуть

З 1 січня 2026 року прожитковий мінімум зросте для всіх категорій, що автоматично підвищить мінімальні…

05/12/2025 16:03
  • Новини

Дихайте легше: 5 кімнатних рослин, які дійсно очищають повітря у будинку

Багато звичних нам кімнатних рослин здатні не тільки насичувати повітря киснем, але й активно очищати…

05/12/2025 14:53
  • Новини

Цей салат стане справжньою окрасою новорічного столу: швидкий, бюджетний і дуже смачний

На новорічні свята без яскравого та апетитного салату — ніяк! Пропонуємо вам простий, смачний та…

05/12/2025 13:33
  • Новини

Українців налякали, що можуть відібрати городи — чи так це насправді

У засобах масової інформації почали зявлятися новини про те, що мешканці сіл можуть залишитися без…

05/12/2025 12:43