Якщо ви ведете правильний спосіб життя і стежите за своїм раціоном, повністю виключивши солодке, і вам раптом захотілося шматочок торта, з’їжте його та повертайтеся до звичайного життя. Головне, не треба зациклюватися, так раджу дієтологи, пише Storinka.
Людина повинна себе балувати і не почуватися суперменом, потрібно балансувати. Іноді зриви бувають кориснішими, ніж жорсткі обмеження.
Зовсім інша справа, коли виникає нескінченне бажання солодкого, тоді треба шукати причину. За словами дієтологів, вона може бути як на фізичному, так і психологічному рівні. По-перше, людині може бракувати якихось елементів.
Так, потяг до солодкого провокує нестача хрому, магнію, вітамінів групи B. Хром можна отримати у вигляді добавок, він міститься у м’ясі, у морепродуктах. Магній – у гречці, у зелених овочах, у насінні. Вітаміни групи B – це м’ясо, складні вуглеводи, цільнозерновий хліб, крупи.
Ще, причиною гострого бажання з’їсти чогось солодкого може бути якась спонтанна ситуація, стрес чи нестача енергії.
Це може хвороба близьких, або людина не може отримати гормони задоволення, які отримувала від чогось: не може займатися хобі, перестала займатися спортом, пішла на пенсію.
Причина може бути в рідкісному харчуванні або, наприклад, людина пізно лягає, недосипає. Це може бути прихована інфекція. У холодну пору року людині часто не вистачає енергії та хочеться зігрітися. Поповнити енергію зазвичай добре допомагає щось жирне, солодке, тягуче.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…