На пенсії - Живемо!

Як правильно кип’ятити воду, щоб не нашкодити здоров’ю та що таке «мертва вода»?

Этот материал также доступен на русском языке

вода
У суспільстві постійно точаться суперечки у тому, яка вода корисніше – свіжа чи кип'ячена. При кип'ятінні знижується жорсткість води, солі, які можуть зашкодити організму, осідають на дні чайника, а більшість мікробів гине. Але є нюанси, пов'язані з чайником та процесом кип'ятіння.

Про них розповідає телеграм-канал Medical Alliance.

Так, вчені стверджують, що будь-яке повторне кип’ятіння призведе до накопичення шкідливих речовин.

По суті, це “мертва вода” з низькими смаковими властивостями. Через високі температури зникає необхідний людині кисень. Крім того, елементи з хлором при кип’ятінні стають канцерогенами, а важкі метали, нафтопродукти збираються і поступово накопичуються у чайнику у вигляді накипу. А осад із чайника, якщо його не очистити, потрапляє в організм та вимиває корисні речовини.

Отже, всі основні проблеми пов’язані з чайником і накопиченням у ньому виведеного із води. Звичайно, токсичність такої води досить невисока, але якщо її вживати довго, можуть початися помітні наслідки. Тяжкі метали, нітрати, феноли та інші шкідливі речовини, що були у воді до кипіння, нікуди не випаровуються.

Так, постійне вживання кип’яченої води призводить до виведення з організму цінних мінералів та солей; при повторному кип’ятінні у воді збільшується концентрація небезпечних солей, що погіршують роботу життєво важливих органів та систем.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?