Насамперед треба врахувати, що у спільній камері побутового холодильника температура має бути не вищою за 4 градуси тепла.
1. Підготуйтеся до надзвичайної ситуації заздалегідь. Заморозьте контейнери з водою, щоб зберегти температуру продуктів у холодильнику на рівні 4°С. По можливості купіть сухий або блоковий лід.
2. У разі відключення світла тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. У цьому разі продукти залишаються безпечними: до 4 годин у холодильнику, до 48 годин у повній морозилці та до 24 годин у напівпорожній морозилці.
3. Якщо електроенергію вимкнено понад 4 години, покладіть лід у холодильник.
4. Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпеку. Якщо ви сумніваєтеся, викидайте її. Через 4 години без електроенергії або джерела холоду необхідно викинути всі продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки). Викидайте будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором або текстурою.
5. Перевіряйте температуру продуктів, які зберігаються в морозильнику або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вища за 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику або морозилці.
6. Ви можете безпечно приготувати заморожені продукти, які ще містять кристали льоду, вони точно не зіпсувалися.
Українських пенсіонерів попередили про можливе блокування банківських карток. Кому саме закриють доступ до рахунків та…
Частина українців може отримати одноразову грошову допомогу. Як зареєструватися на виплати та яким критеріям треба…
Більшість дачників навіть не здогадуються, що цей звичайний засіб з аптеки може стати незамінним помічником…
Цей паштет із квасолі з додаванням кунжуту — справжня знахідка для тих, хто хоче завершити…
Благодійна організація продовжує надавати продуктові набори тим, хто потребує підтримки. Отримати допомогу можна після попереднього…
В Україні ухвалили закон, який дозволяє частині водіїв не купувати поліс ОСЦПВ або отримати за…