Черемша багата на вітамін С. Вона підвищує апетит, збільшує секрецію травних залоз, посилює моторну функцію кишечника. Крім того, рослина має бактерицидну, протиглистову, фунгіцидну та протицинготну дію.
Рослину можна заварити і пити настій для зміцнення імунітету. А щоб прочистити дихальні шляхи, фахівці радять вдихати ефірні олії дикої цибулі. Також листя черемші можна додати до салату замість звичайної цибулі. Але не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші.
Вживати черемшу не можна людям, які страждають від виразки, гострих запальних процесів шлунково-кишкового тракту та захворювань нирок. Крім того, не рекомендується її вживати вагітним та хворим на епілепсію.
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…