Але найкориснішою, на думку експертів, є куркума. Про це розповіла американська лікарка Люсія Гарсіа. Куркума містить цінний інгредієнт – куркумін, який має протизапальний, антибактеріальний та противірусний ефект.
Цей компонент є потужним антиоксидантом, тому захищає організм від дії вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.
В Індії цю приправу називають “суперпродуктом”, місцеві жителі використовують її в середньому від 2 до 3 г на добу. Наприклад, на острові Окінава живе найбільша кількість довгожителів, і експерти вважають, що їх секрет полягає у вживанні куркуми.
Жителі додають її в чорний перець, що підвищує біодоступність куркуміну у 20 разів.
Відомо, що завдяки спеції підвищується мозкова активність (покращується пам’ять, увага), зміцнюється робота серцево-судинної системи, полегшується біль у суглобах та знижується рівень шкідливого холестерину.
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…
Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…
Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…
Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…
Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…
Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…