Але найкориснішою, на думку експертів, є куркума. Про це розповіла американська лікарка Люсія Гарсіа. Куркума містить цінний інгредієнт – куркумін, який має протизапальний, антибактеріальний та противірусний ефект.
Цей компонент є потужним антиоксидантом, тому захищає організм від дії вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.
В Індії цю приправу називають “суперпродуктом”, місцеві жителі використовують її в середньому від 2 до 3 г на добу. Наприклад, на острові Окінава живе найбільша кількість довгожителів, і експерти вважають, що їх секрет полягає у вживанні куркуми.
Жителі додають її в чорний перець, що підвищує біодоступність куркуміну у 20 разів.
Відомо, що завдяки спеції підвищується мозкова активність (покращується пам’ять, увага), зміцнюється робота серцево-судинної системи, полегшується біль у суглобах та знижується рівень шкідливого холестерину.
Коли на свята на кухні багато яєць, завжди можна приготувати з них оригінальну та смачну…
Для виходу на пенсію необхідно мати певний стаж, і для його підтвердження потрібна трудова книжка.
Кулінарні книги Дарії Цвєк вийшли загальним накладом понад п’ять мільйонів примірників. А «Солодке печиво» стало…
Людина несподівано отримала листа від податкової служби, в якому йдеться про необхідність сплатити податок за…
Генеральний штаб ЗСУ повідомив про стан дій на ранок 13 квітня: загалом, за вчора, зафіксовано…
З 1 січня 2025 року в Україні скасували МСЕК. Тепер інвалідність встановлюють по-новому – виходячи…