Але найкориснішою, на думку експертів, є куркума. Про це розповіла американська лікарка Люсія Гарсіа. Куркума містить цінний інгредієнт – куркумін, який має протизапальний, антибактеріальний та противірусний ефект.
Цей компонент є потужним антиоксидантом, тому захищає організм від дії вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.
В Індії цю приправу називають “суперпродуктом”, місцеві жителі використовують її в середньому від 2 до 3 г на добу. Наприклад, на острові Окінава живе найбільша кількість довгожителів, і експерти вважають, що їх секрет полягає у вживанні куркуми.
Жителі додають її в чорний перець, що підвищує біодоступність куркуміну у 20 разів.
Відомо, що завдяки спеції підвищується мозкова активність (покращується пам’ять, увага), зміцнюється робота серцево-судинної системи, полегшується біль у суглобах та знижується рівень шкідливого холестерину.
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.