Без газу та електрики важко приготувати їжу, але є варіанти, що не вимагають термічної обробки. Розкажемо вам, які крупи можна готувати та вживати без варіння.
Варити коричневу гречку не обов’язково: її можна просто залити водою навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залити крупу чистою водою і дочекатися, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після чого стає придатною для вживання.
Ячка – це каша із подрібненого ячменю. Якщо немає можливості її зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин. Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.
Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.
Перлову крупу теж можна готувати без варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.
Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова до вживання.
………………….
Крім води, гарячої або холодної, майже всі ці крупи можна на ніч або вдень залити кисломолочним продуктом: ряженкою, кефіром, айряном, розведеною сметаною. На склянку береться 2 ст. крупи та доливається молочним продуктом.
Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.