Без газу та електрики важко приготувати їжу, але є варіанти, що не вимагають термічної обробки. Розкажемо вам, які крупи можна готувати та вживати без варіння.
Варити коричневу гречку не обов’язково: її можна просто залити водою навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залити крупу чистою водою і дочекатися, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після чого стає придатною для вживання.
Ячка – це каша із подрібненого ячменю. Якщо немає можливості її зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин. Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.
Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.
Перлову крупу теж можна готувати без варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.
Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова до вживання.
………………….
Крім води, гарячої або холодної, майже всі ці крупи можна на ніч або вдень залити кисломолочним продуктом: ряженкою, кефіром, айряном, розведеною сметаною. На склянку береться 2 ст. крупи та доливається молочним продуктом.
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…
Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…
Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…
Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…