Пару картоплин натерти на дрібній тертці. Додати 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукрового піску та 1 столову ложку води. Розмішайте, залиште на півдня. Дріжджі готові до застосування.
Промийте теплою водою 100-200 г родзинок, покладіть у скляну пляшку, наприклад, з-під молока (бажано, щоб шийка пляшки не була надто вузькою), залийте теплою водою (так, щоб родзинкам було куди спливти), додайте трохи цукру (2) столові ложки), зав’яжіть марлею в 4 шари та поставте в тепле місце. Бродіння почнеться на 4-5 день, тоді можна підводити дріжджі (відокремлювати їх від більшості) і ставити тісто.
Замість дріжджів у тісто можна додавати ложку рому чи коньяку. Це дасть приблизно такий самий ефект, як дріжджі, але змінить смак тіста.
З віком руки стають менш рухливими через болі в суглобах, перенесені травми або просто від…
Великдень – одне з головних християнських свят. Йому передує Великий піст з обмеженнями на знак…
Деяким категоріям українців потрібно подати заяву на отримання субсидії. Хто ризикує залишитись без допомоги?
Чек — це не звичайний папірець, а ваш доказ покупки. Він гарантує, що ви придбали…
На електронну пошту редакції надійшов лист з питанням: як часто потрібно перевіряти лічильники води і…
Пенсії в Україні отримують більше 10 млн українців, проте є й ті, що продовжують працювати.…