Пару картоплин натерти на дрібній тертці. Додати 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукрового піску та 1 столову ложку води. Розмішайте, залиште на півдня. Дріжджі готові до застосування.
Промийте теплою водою 100-200 г родзинок, покладіть у скляну пляшку, наприклад, з-під молока (бажано, щоб шийка пляшки не була надто вузькою), залийте теплою водою (так, щоб родзинкам було куди спливти), додайте трохи цукру (2) столові ложки), зав’яжіть марлею в 4 шари та поставте в тепле місце. Бродіння почнеться на 4-5 день, тоді можна підводити дріжджі (відокремлювати їх від більшості) і ставити тісто.
Замість дріжджів у тісто можна додавати ложку рому чи коньяку. Це дасть приблизно такий самий ефект, як дріжджі, але змінить смак тіста.
Зупинилося серце відомої української акторки кіно і театру, заслуженої артистки України. Дату та час прощання…
Благодійний фонд розпочав реєстрацію на видачу гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів. Розповідаємо, як подати…
Працювали за межами України? Тепер це може допомогти вийти на пенсію вчасно. Але будьте уважні:…
З 1 липня в Укрпошті діють нові правила, які стосуються грошових виплат для фізичних осіб.…
Шухляда холодильника – не просто «полиця для овочів». Саме тут продукти довше залишаються свіжими, якщо…
В Україні у 2025 році деяким власникам старого та нового житла доведеться заплатити податок на…