Пару картоплин натерти на дрібній тертці. Додати 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукрового піску та 1 столову ложку води. Розмішайте, залиште на півдня. Дріжджі готові до застосування.
Промийте теплою водою 100-200 г родзинок, покладіть у скляну пляшку, наприклад, з-під молока (бажано, щоб шийка пляшки не була надто вузькою), залийте теплою водою (так, щоб родзинкам було куди спливти), додайте трохи цукру (2) столові ложки), зав’яжіть марлею в 4 шари та поставте в тепле місце. Бродіння почнеться на 4-5 день, тоді можна підводити дріжджі (відокремлювати їх від більшості) і ставити тісто.
Замість дріжджів у тісто можна додавати ложку рому чи коньяку. Це дасть приблизно такий самий ефект, як дріжджі, але змінить смак тіста.
Українське законодавство встановлює конкретні правила щодо облаштування парканів між приватними ділянками. Дотримання цих норм дозволяє…
В Україні знову заговорили про тарифи на комунальні послуги Українців цікавить головне питання: чи доведеться…
Житель Харкова отримував пенсію по інвалідності, призначену на підставі заяви та медичних документів від червня…
Українцям із 5 областей доступна нова гуманітарна допомога, потрібно лише заповнити попердню форму реєстрації. Хто…
Неправильні дані в правовстановлюючих документах можуть завадити власнику вільно розпоряджатися майном. Навіть незначні описки здатні…
Популярність рослинного молока зростає. Чим особливий цей напій і чи може він замінити коров’яче молоко?