Пару картоплин натерти на дрібній тертці. Додати 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукрового піску та 1 столову ложку води. Розмішайте, залиште на півдня. Дріжджі готові до застосування.
Промийте теплою водою 100-200 г родзинок, покладіть у скляну пляшку, наприклад, з-під молока (бажано, щоб шийка пляшки не була надто вузькою), залийте теплою водою (так, щоб родзинкам було куди спливти), додайте трохи цукру (2) столові ложки), зав’яжіть марлею в 4 шари та поставте в тепле місце. Бродіння почнеться на 4-5 день, тоді можна підводити дріжджі (відокремлювати їх від більшості) і ставити тісто.
Замість дріжджів у тісто можна додавати ложку рому чи коньяку. Це дасть приблизно такий самий ефект, як дріжджі, але змінить смак тіста.
З початку року в Україні стартує нова державна програма підтримки громадян віком від 40 років.…
Кіберзлочинці в Україні активно використовують старі банківські рахунки та неактивні SIM-карти для фінансових афер. Експерти…
Готуємо тоненькі млинці з соковитою і смачною начинкою, які просто тануть у роті. Вони ідеально…
У вівторок, 23 грудня, Україна опиниться під впливом холодної та вологої повітряної маси. Синоптики попереджають…
Одеса — місто руху, можливостей та постійних змін. Тут поєднуються робота, бізнес, сімейні справи та…
Магнітні бурі взимку часто привертають особливу увагу через підвищене навантаження на організм. Астрономи оприлюднили прогноз…