Це період підготовки до Великого посту, час великої духовної роботи. За цей час ми повинні осмислити всі образи, зрозуміти чому трапляється все погане, примиритися з тими, з ким у сварці чи розбіжностях, спробувати зрозуміти одне одного.
А перед Постом – тиждень відпочинку, і найпопулярніша традиція якого – випікання млинців. У стародавніх слов’ян млинці уособлювали сонце і служили поминальним блюдом.
Щодня Масляниця має своє ім’я та ритуали. Понеділок – зустріч Масляної, вівторок – заграші зі сватовством нвест, а от середа – “тещин день”. Цього дня прийнято ходити до тещі на млинці, тому цей день ще називають ласощами.
Крім млинців із різних сортів тіста з різноманітними начинками готують також пироги. Влаштовувалися млинці – визначали, у кого вони вийшли найсмачніше.
Ми вам пропонуємо приготувати млинці
Окріп трохи заварює борошно, і млинці виходять тоненькі.
Смажимо млинці на розпеченій сковороді.
Якщо раптом млинці при жарінні рвуться, додаємо 1-2 столових ложки борошна, перемішуємо і продовжуємо смажити.
Зверніть увагу: важливо, щоб і рідина, і борошно були відміряні однією склянкою.
23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.
Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…
Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…
За рік яйця подорожчали майже на 75%, але у квітні-травні почали дешевшати. Експерти пояснюють, коли…
Тисячі українців виявилися далеко від своїх будинків через війну. Що робити з комунальними платежами, якщо…