Сметана – молочний продукт, отриманий шляхом сквашування звичайних вершків деякими видами молочнокислих бактерій. Бактеріальна культура, введена навмисно або природним чином, окислює та згущує вершки. Отже, перед нами продукт, який дуже корисний для кишкового мікробіома.
Сотні досліджень вже показали, наскільки важливо зберігати правильний баланс кишкових бактерій, які зміцнюють наш імунітет і захищають від нездужання.
Існують і дивовижні поживні переваги сметани, які стануть у нагоді багатьом. Наприклад, людям, стурбованим отриманням достатньої кількості білка – вони сміливо можуть додавати сметану у свій раціон.
Сметана є відмінним джерелом кальцію – мінералу, відповідального за зміцнення здоров’я кісток. Згідно з науковими джерелами, одна порція сметани дасть нам цілих 12% добової норми рибофлавіну, що рекомендується.
Крім того, фосфор, що міститься в сметані, працює в поєднанні з вітамінами групи В, забезпечуючи безперебійне функціонування багатьох процесів в організмі. А це включає функцію нирок, м’язів та нервів.
Однією з поживних речовин, що містяться в сметані, є і вітамін B12, який підтримує здоров’я нервових клітин та зміцнює імунну систему. Активно вмикайте в свою дієту сметану і будьте здорові!
Нагадаємо, ми розповідали, яка сметана смачніша і краща?
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.