Про те, як розподіляється пільговий газ для виробників “соціальних” продуктів харчування, роз’яснив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.
– Виробництво цукру сезонне, і за фактом воно здійснюється у вересні-грудні. Рішення про надання пільгового газу до 30 квітня 2022 року приймалося як короткострокове, тому виробництво цукру не було включено до переліку. Якщо ситуація на ринку енергоресурсів не буде врегульована і потрібно буде підтримувати відповідних виробників у вересні, жовтні, листопаді та грудні поточного року, коли буде актуальним питання виробництва цукру, його виробники зможуть бути серед учасників цієї програми, – пояснив заступник міністра.
За словами Тараса Висоцького, базисом для формування списку підприємств, які мають допуск до купівлі природного газу власного видобутку, є ухвала Кабінету Міністрів України №341 від 22 квітня 2020 року. Саме воно визначає перелік продуктів харчування з максимальною торговою націнкою в 10%, до яких належить і цукор-пісок, проте через сезонність його виробництва виробники цукру не отримали доступу до закупівлі газу за пільговими цінами.
Нагадаємо, Кабмін у січні цього року обмежив на рівні 10% максимальну роздрібну націнку на хліб пшенично-житній, батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку та вермішель із нього, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, олію соняшникову, яйця курячі категорії С1, тушку курячу та масло вершкове жирністю 72,5%.
Читайте також:
Джерело: fixygen.ua
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…