Ковбаса. – За словами директора Спілки споживачів України Максима Несміянова, що регулярно проводить перевірки, у невеликих магазинчиках і на продуктових ринках є торговельні точки, в яких продають до 100% фальсифіката.
Фальсифікатом можна назвати будь-які зміни у технології виробництва, що невідповідають нормам. Іноді на ковбасі другого ґатунку пишуть «вищий ґатунок» або«для дітей». А іноді за ковбасу видають продукт, що взагалі не містить м’яса. Найчастішеу неякісній ковбасі використовуються залишки шкіри та кістки. Дрібні кісткові включення можуть не перемелюватися до кінця, потрапляти в організм і навіть травмувати стравохід.
Дозування добавок, говорить Несміянов, у сумнівній ковбасі не контролюють, склад може не співпадати із зазначеним на упаковці. Причому що більше компонентів у ковбасі, то більша ймовірність того, що це фальсифікат.
Фахівці радять:
Читайте також: Шкідливі ковбаси: який сорт краще назавжди виключити із раціону?
Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…
Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…
Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…