Ковбаса. – За словами директора Спілки споживачів України Максима Несміянова, що регулярно проводить перевірки, у невеликих магазинчиках і на продуктових ринках є торговельні точки, в яких продають до 100% фальсифіката.
Фальсифікатом можна назвати будь-які зміни у технології виробництва, що невідповідають нормам. Іноді на ковбасі другого ґатунку пишуть «вищий ґатунок» або«для дітей». А іноді за ковбасу видають продукт, що взагалі не містить м’яса. Найчастішеу неякісній ковбасі використовуються залишки шкіри та кістки. Дрібні кісткові включення можуть не перемелюватися до кінця, потрапляти в організм і навіть травмувати стравохід.
Дозування добавок, говорить Несміянов, у сумнівній ковбасі не контролюють, склад може не співпадати із зазначеним на упаковці. Причому що більше компонентів у ковбасі, то більша ймовірність того, що це фальсифікат.
Фахівці радять:
Читайте також: Шкідливі ковбаси: який сорт краще назавжди виключити із раціону?
Простий спосіб контролювати свій страховий стаж. ПФУ нагадав українцям, як перевірити сплату внесків.
Усього кілька інгредієнтів, мінімум часу — і у вас на столі розкішний італійський торт, що…
Пенсії в Україні підвищили на 11,5%. У Пенсійному фонді пояснили, від чого саме залежить розмір…
На перехрестях почали наносити квадратні сітки яскравого жовтого кольору. Чим вони загрожують для водіїв.
В Україні чоловіки віком від 60 років, за дотримання певних умов, можуть підписати контракт із…
Виплати для родин померлих військових. Коли від зарплати військовослужбовця нараховують 70%, а коли лише 30%?