Британський лікар-дієтолог Ніккі Кларк розповіла в інтерв’ю виданню Express (переклад — healthinfo.ua), які продукти слід включити до раціону харчування взимку, щоб підтримати організм у його опорі до інфекцій, зміцнити імунітет.
«Неправильне харчування може поставити під загрозу вашу здатність відбивати інфекцію. Для зміцнення імунного здоров’я додайте до свого раціону продукти, багаті на вітаміни та інші важливі поживні речовини», – поділилася рекомендацією експерт.
Дієтолог радить вживати взимку три продукти, крім інших.
Доступний овоч багатий на вітаміни А, С і К. За словами лікаря дієтолога, звичайна капуста насправді є одним з найкращих продуктів на планеті, завдяки своїй насиченості вітамінами, мінералами, клітковиною.
«Капуста багата на антиоксиданти, такі як вітамін С, які можуть допомогти боротися з окисним пошкодженням організму. Окисне ушкодження грає роль багатьох захворюваннях».
Містить високий рівень вітаміну С і є щедрим джерелом антиоксидантів, які покращують здатність імунної системи боротися із збудниками інфекцій.
Лікар-дієтолог пояснює: коли тіло хронічно запалене, імунна система пригнічується, і це може робити людину сприйнятливішою до хвороб. Активна сполука куркуми – куркумін – це потужний протизапальний інгредієнт, що діє як сильний антиоксидант. Експерт заявила, що вживання куркуми зміцнює імунну систему та підвищує захист організму від хвороб.
Читайте також:
4 листопада в Україні переважатиме прохолодна погода.
Мені 62 роки, і коли я вийшов на пенсію, найбільше мене лякала не тиша, а…
Серія сонячних спалахів класу M, що сталася 3 листопада, відправила в космос корональний викид маси.
Спробуйте оновити класичний рецепт - додайте в квашену капусту трохи гарбуза. Результат здивує і зовнішнім…
Восени на полицях з'являється сонячна хурма — фрукт, який не тільки тішить смак, а й…
З грудня українці матимуть змогу отримати фінансову допомогу від держави — від 1000 до 6500…