Про це OBOZREVATEL розповіла голова правління асоціації “Споживча довіра” Олена Куликова.
– Купуючи ікру, треба орієнтуватися на ціну, не варто ганятися за дешевизною, – підкреслила вона.
Як пояснила експертка, червону ікру можна розділити на два класи – від риби, вирощеної штучно (форель), і від дикої риби (горбуша або нерка). Різниця в ціні між найдешевшою і найдорожчою ікрою може становити близько 1000 гривень. Так, якісна ікра форелі обійдеться в 1400 за кілограм, або 112 гривень за 80-грамову банку. Горбуші – 2000 гривень за кілограм (160 гривень за банку), а нерки – 2500 гривень за кілограм (200 гривень за банку).
Якщо ікра коштує в цих межах, то це нормально.
– Дуже дешеву купувати не варто, – зазначила експертка.
Вона додала, що важливо звертати увагу на термін придатності ікри з урахуванням нерестових періодів лососевих риб.
– Нерест лососевих відбувається з липня по вересень, і якщо дата виробництва знаходиться в цьому періоді, ми розуміємо, що у нас свіжа ікра, – пояснила Куликова.
Вона також додала, що ікра, виготовлена з замороженої сировини, може теж бути якісною.
Читайте також:
Ціни на землю в Україні змінилися. Де і скільки доведеться заплатити за гектар.
Уряд визнав, що через попередні розрахункові помилки пенсіонери недоотримали значні суми. Кому виплатять компенсації.
Кабмін затвердив законопроєкт про державний бюджет на 2026 рік. Документ передбачає підвищення соціальних стандартів —…
Частина українців, у тому числі особи пенсійного віку, з жовтня має право на отримання нових…
Більшість українців навіть не підозрюють, що звичка підключати ці прилади через подовжувач може стати причиною…
В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…