Про це OBOZREVATEL розповіла голова правління асоціації “Споживча довіра” Олена Куликова.
– Купуючи ікру, треба орієнтуватися на ціну, не варто ганятися за дешевизною, – підкреслила вона.
Як пояснила експертка, червону ікру можна розділити на два класи – від риби, вирощеної штучно (форель), і від дикої риби (горбуша або нерка). Різниця в ціні між найдешевшою і найдорожчою ікрою може становити близько 1000 гривень. Так, якісна ікра форелі обійдеться в 1400 за кілограм, або 112 гривень за 80-грамову банку. Горбуші – 2000 гривень за кілограм (160 гривень за банку), а нерки – 2500 гривень за кілограм (200 гривень за банку).
Якщо ікра коштує в цих межах, то це нормально.
– Дуже дешеву купувати не варто, – зазначила експертка.
Вона додала, що важливо звертати увагу на термін придатності ікри з урахуванням нерестових періодів лососевих риб.
– Нерест лососевих відбувається з липня по вересень, і якщо дата виробництва знаходиться в цьому періоді, ми розуміємо, що у нас свіжа ікра, – пояснила Куликова.
Вона також додала, що ікра, виготовлена з замороженої сировини, може теж бути якісною.
Читайте також:
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?