Фахівці перерахували продукти, які необхідно додавати в раціон після 40 років.
Дієтологи відзначили, що вживання певних продуктів допомагає не тільки зберегти здоров’я органів, але і омолодити їх.
Так, в меню потрібно додати жирні сорти риби, адже в них багато вітамінів і поживних речовин, в тому числі омега-3 ненасичених кислот, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Не завадять в раціоні 40+ помідори, вони містять велику кількість лікопіну – потужного антиоксиданту, який також знижує ризик серцевих захворювань і покращує імунну функцію.
Також після 40 років фахівці радять вживати броколі, в ній міститься багато вітаміну А, С, Е, К, а також клітковини, фосфору, фолієвої кислоти, магнію, заліза.
А ще, в раціон можна додати батат, цільнозернові продукти, сою і ягоди.
Читайте також:
Джерело: newsyou.info
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…