Фахівці перерахували продукти, які необхідно додавати в раціон після 40 років.
Дієтологи відзначили, що вживання певних продуктів допомагає не тільки зберегти здоров’я органів, але і омолодити їх.
Так, в меню потрібно додати жирні сорти риби, адже в них багато вітамінів і поживних речовин, в тому числі омега-3 ненасичених кислот, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Не завадять в раціоні 40+ помідори, вони містять велику кількість лікопіну – потужного антиоксиданту, який також знижує ризик серцевих захворювань і покращує імунну функцію.
Також після 40 років фахівці радять вживати броколі, в ній міститься багато вітаміну А, С, Е, К, а також клітковини, фосфору, фолієвої кислоти, магнію, заліза.
А ще, в раціон можна додати батат, цільнозернові продукти, сою і ягоди.
Читайте також:
Джерело: newsyou.info
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…