Нам потрібні: 2 яйця, 200 мл рафінованої олії, 1 чайна ложка гірчиці, 0,5 чайної ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 1 столова ложка соку лимона та мелений чорний перець за смаком.
Відокремити жовтки від яєць. Ретельно їх збити міксером. Додати сіль, трохи чорного перцю, цукор, гірчицю. Ретельно збити. Олію вливати тонким струмком маленькими порціями: влити – збити, схопилося – ще влити трохи олії, і так, аж поки використаєте всю олію. Після цього додати сік лимона.
Трохи збити – майонез помітно посвітлішає. Додати яєчний білок (тільки один) і ще раз збити – соус ще більше посвітлішає і стане не таким густим. Майонез готовий!
Читайте також:
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…
Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.
Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.
Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…