Нам потрібні: 2 яйця, 200 мл рафінованої олії, 1 чайна ложка гірчиці, 0,5 чайної ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 1 столова ложка соку лимона та мелений чорний перець за смаком.
Відокремити жовтки від яєць. Ретельно їх збити міксером. Додати сіль, трохи чорного перцю, цукор, гірчицю. Ретельно збити. Олію вливати тонким струмком маленькими порціями: влити – збити, схопилося – ще влити трохи олії, і так, аж поки використаєте всю олію. Після цього додати сік лимона.
Трохи збити – майонез помітно посвітлішає. Додати яєчний білок (тільки один) і ще раз збити – соус ще більше посвітлішає і стане не таким густим. Майонез готовий!
Читайте також:
В Україні тисячі пенсіонерів продовжують працювати після виходу на відпочинок. Для них держава передбачила щорічний…
Нацбанк готує реформу для переказів без рахунку. Суть змін – більше даних, більше прозорості та…
Цей рецепт маринованих огірків із гірчицею у зернах та стерилізацією стане знахідкою для всіх, хто…
Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…
Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…
Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…