Про це повідомили у прес-службі головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
У партії польської курятини виявили бактерію Salmonella Enteritidis, яка спричиняє небезпечне захворювання на сальмонельоз. У деяких випадках ця недуга може призвести до смерті.
Як з’ясувалося, небезпечна курятина потрапила на територію нашої країни від польського постачальника AMP Logistika із польського міста Плоньськ. Виробник небезпечного продукту – Cedrob S.A. із міста Цеханул. Звідти в Україну надійшла партія курятини вагою 1600 кілограмів.
М’ясо може виявитися не лише в магазинах Одеської області, а й на території Волині.
Це різновид харчового отруєння, інфекційне захворювання, яке викликається бактеріями з роду Salmonella Enteritidis. Зараження найчастіше відбувається при вживанні неякісних або несвіжих продуктів, що містять у собі цю бактерію.
Сальмонельоз вражає шлунково-кишковий тракт. Інкубаційний період захворювання триває від 6 до 72 годин, у середньому – 12-24 години.
Серед симптомів – підвищення температури тіла, діарея, блювання, нудота.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як обрати якісну курятину.
Джерело: www.rbc.ua
Більшість людей використовує майже вдвічі більше прального порошку, ніж потрібно. Це призводить не тільки до…
Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…
Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?
Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…
Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…
Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…