Про це директорка підприємства Тетяна Шмаглюченко повідомила на своїй сторінці у Фейсбуку.
Підприємство виграло грант Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) на придбання інфрачервоної сушарки та всього обладнання, необхідного для виготовлення родзинок та виноградної пастили і запустило виробництво.
«Першу партію виноградної пастили ми ставили сушитися без ілюзій на шедевр, але отримали дуже незвичайний, ароматний та солодкий продукт, – написала Тетяна Шмаглюченко. – Я зазвичай Юпітер їм без шкірки, для мене вона щільна, хоч у ній і міститься більшість вітамінів, антиоксидантів та антоціанів. А тут удалося її зберегти, і це навіть збагатило смак».
Тетяна Шмаглюченко додала, що пастилу зробили більш сухою та змінили упаковку, тому зараз це зручно взяти до школи, на прогулянку, або доповнити смак улюбленої кави не маленькою солодкою цукеркою, а корисною смакотою з винограду.
В Україні вже понад рік працює сервіс електронного пенсійного посвідчення. За цей час було сформовано…
Напередодні свят навантаження на пункти пропуску традиційно зростає, а очікування може тривати годинами. Водночас українське…
25 грудня 2025 року в Україні відзначають Різдво Христове — одне з найшанованіших двонадесятих православних…
Святковий четвер в Україні буде холодним майже в усіх регіонах. Плюсові температури очікуються лише на…
Після кількох днів підвищеної сонячної активності геомагнітна ситуація на Землі стабілізується. Науковці запевняють, що різдвяні…
Передноворічне прибирання здавна вважалося не просто хатньою справою, а справжнім ритуалом оновлення. Водночас народні прикмети…