Найцінніше в гарбузі – це його м’якоть. У гарбузі є вітаміни Е, А, С, D, і B, а також магній, калій, залізо, кальцій і клітковина.
М’якоть гарбуза давно застосовують при лікуванні атеросклерозу, діабету, жовчнокам’яної хвороби. Так, наприклад, при порушенні роботи нирок і при набряках лікарі прописують сік зі свіжої м’якоті гарбуза, а все тому що вона має чудові сечогінні властивості. Сирий гарбуз – справжня паличка-виручалочка при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при підвищеній кислотності.
Якщо ви хочете скинути кілька зайвих кілограмів, просто додайте до свого меню гарбуз. Елементи, що містяться в цьому дієтичному овочі, прискорюють обмін речовин і виводять з організму «поганий» холестерин, спалюючи жирові клітини. Гарбуз допомагає зберегти еластичність і пружність шкіри, тому його м’якоть можна сміливо наносити у вигляді масок на обличчя.
Свіжовичавлений гарбузовий сік рекомендують вживати для профілактики грипу та застудних захворювань взимку. Корисним є і гарбузове насіння. Виявляється, в насінні гарбуза міститься багато рослинних олій, цинку та білків, тому його прописують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при захворюваннях печінки.
Читайте також:
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…