Серцево-судинні захворювання, зокрема ішемічна хвороба серця, цереброваскулярні захворювання та інші стани щорічно забирають близько 17, 9 млн життів.
– Зв’язок, що спостерігається між насиченими жирами і ризиком серцево-судинних захворювань, раніше був незрозумілим. Наші висновки важливі, бо вони дають можливе пояснення, що взаємозв’язок може варіюватися залежно від джерела їжі, – розповіла авторка дослідження, доктор Ребекка Келлі з Оксфордського університету (Англія).
У дослідженні йдеться про те, що насичені жири з м’яса можуть бути пов’язані з вищим ризиком для серця, ніж інші джерела їжі.
Для дослідження використовувалися дані 114 285 осіб, які не мали в анамнезі серцево-судинних захворювань на початку аналізу. Учасники відстежувалися протягом 8,5 років з використанням інформації з лікарняних журналів і записів про смерть. За цей період дослідники зареєстрували всього 4365 випадків серцево-судинних захворювань, 3394 випадки серцевих захворювань і 1041 випадок інсульту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що американські вчені створили м’ясо з конопель.
Джерело: Аgronews.ua
Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.
Зарплатні очікування в Україні зросли. Лише 4% громадян згодні на мінімальну оплату.
Держава посилює контроль за отримувачами соціальний контроль. Чому житлові умови стали критичними для продовження виплат?
Війна кардинально змінила все – бізнес-процеси, пріоритети, цінності. Але є люди та компанії, які довели:…
Дощ чи ожеледь, пручається нога чи паморочиться у голові, немає вуличного освітлення чи бракує часу…
Правила виходу літніх людей на заслужений відпочинок у 2026 році в Україні зміниться. Як перевірити…