Оскільки епідемія ожиріння швидко поширюється, то зростає і кількість діабетиків. Водночас зростає і кількість тих, у кого фіксується стало підвищений рівень цукру у крові. Вчені провели метааналіз 65 досліджень, який показав, що щоденне споживання проса або пшона дозволяє взяти під контроль рівень цукру у крові. Якщо діабетики регулярно споживали просо, то у них показники глюкози падали на 12-15% натщесерце або після їди. За якийсь час рівень цукру у крові у таких людей опускався до переддіабетичного показника. А от у людей з переддіабетом просо дозволяло знизити показники глюкози в крові на 17% і тим самим перейти від переддіабетичного стану до нормального. Отже, пшоно поліпшує глікемічну реакцію організму. Ось чому цей продукт неодмінно мусить бути у щоденному раціоні тих, хто належить до групи ризику через можливість розвитку діабету.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали про корисні властивості імбиру.
Джерело: Ukr.media
Держава посилює контроль за отримувачами соціальний контроль. Чому житлові умови стали критичними для продовження виплат?
Війна кардинально змінила все – бізнес-процеси, пріоритети, цінності. Але є люди та компанії, які довели:…
Дощ чи ожеледь, пручається нога чи паморочиться у голові, немає вуличного освітлення чи бракує часу…
Правила виходу літніх людей на заслужений відпочинок у 2026 році в Україні зміниться. Як перевірити…
Держава запускає масштабну підтримку для ВПО. Уряд розширив іпотечну програму для отримання коштів на придбання…
Ваша пральна машина втрачає свій блиск, а після прання залишається неприємний запах? Секретний спосіб, який…