Оскільки епідемія ожиріння швидко поширюється, то зростає і кількість діабетиків. Водночас зростає і кількість тих, у кого фіксується стало підвищений рівень цукру у крові. Вчені провели метааналіз 65 досліджень, який показав, що щоденне споживання проса або пшона дозволяє взяти під контроль рівень цукру у крові. Якщо діабетики регулярно споживали просо, то у них показники глюкози падали на 12-15% натщесерце або після їди. За якийсь час рівень цукру у крові у таких людей опускався до переддіабетичного показника. А от у людей з переддіабетом просо дозволяло знизити показники глюкози в крові на 17% і тим самим перейти від переддіабетичного стану до нормального. Отже, пшоно поліпшує глікемічну реакцію організму. Ось чому цей продукт неодмінно мусить бути у щоденному раціоні тих, хто належить до групи ризику через можливість розвитку діабету.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали про корисні властивості імбиру.
Джерело: Ukr.media
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…
Держава виплатить компенсацію сім'ям деяких регіонів на покупку твердого палива. Гроші надійдуть у вересні-жовтні, і…
В Україні діє мало відома, але важлива соціальна програма, яка дозволяє окремим категоріям пенсіонерів взагалі…
Серпневі дні спекотні, а ночі прохолодні – і салат від цього страждає. Вибір правильного сорту…