Оскільки епідемія ожиріння швидко поширюється, то зростає і кількість діабетиків. Водночас зростає і кількість тих, у кого фіксується стало підвищений рівень цукру у крові. Вчені провели метааналіз 65 досліджень, який показав, що щоденне споживання проса або пшона дозволяє взяти під контроль рівень цукру у крові. Якщо діабетики регулярно споживали просо, то у них показники глюкози падали на 12-15% натщесерце або після їди. За якийсь час рівень цукру у крові у таких людей опускався до переддіабетичного показника. А от у людей з переддіабетом просо дозволяло знизити показники глюкози в крові на 17% і тим самим перейти від переддіабетичного стану до нормального. Отже, пшоно поліпшує глікемічну реакцію організму. Ось чому цей продукт неодмінно мусить бути у щоденному раціоні тих, хто належить до групи ризику через можливість розвитку діабету.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали про корисні властивості імбиру.
Джерело: Ukr.media
Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…
Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…
Хто має оплачувати повірку газових лічильників та коли це потрібно робити. Усі нюанси процедури.
Одна категорія пенсіонерів має право на безоплатні путівки на санаторно-курортне лікування. Як їх отримати.
Іноді пенсіонери отримують пенсію не в тому розмірі, на який розраховували. У Пенсійному фонді України…
У ПриватБанку запустили нововведення, яке значно спрощує процес переказу коштів. Як парцюватиме нова функція -…