Середа, 2 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісний тертий пиріг з варенням - ідеальний десерт

Пісний тертий пиріг з варенням – ідеальний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
У піст можна приготувати несподівано багато нових смачних та корисних страв.

Пісний тертий пиріг з варенням

Пропонуємо простий і доступний рецепт пісного тертого пирога на олії. І без вершкового масла, і без яєць він виходить хрустким, ніжним і відмінно поєднується з варенням.

Інгредієнти:

  • олія рослинна – 120 мл (1/2 склянки),
  • вода – 160 мл (2/3 склянки),
  • цукор – 180 г (3/4 склянки),
  • розпушувач – 10 г,
  • сіль – 1 щіпка,
  • борошно – 500 г (4 склянки ємністю 200 мл),
  • варення (наприклад, смородинове) – 350 г.

Приготування:

  1. Підготуйте продукти. Розпушувач відразу додайте в миску з борошном.

  2. В окремій мисці змішайте цукор, сіль, олію та воду.

  3. Поступово додайте борошно з розпушувачем, спочатку розмішуючи ложкою, потім руками.

  4. Готове тісто м’яке і не липне до рук. Відокремте третю частину.

  5. Більшу частину загорніть у плівку і приберіть у холодильник на 20 хвилин.

  6. З меншої частини сформуйте 6 кульок і помістіть у морозилку на 20 хвилин.

  7. Розігрійте духовку до 180 градусів.

  8. Форму (24 см) змастіть олією.

  9. Основне тісто викладіть у форму, розрівняйте і зробіть невеликі борти.

  10. Викладіть варення, розподіліть рівномірно.

  11. Заморожене тісто натріть на тертці і посипте зверху.

  12. Випікайте 50 хвилин при 180 градусах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні