Пісний тертий пиріг з варенням
Пропонуємо простий і доступний рецепт пісного тертого пирога на олії. І без вершкового масла, і без яєць він виходить хрустким, ніжним і відмінно поєднується з варенням.
Інгредієнти:
- олія рослинна – 120 мл (1/2 склянки),
- вода – 160 мл (2/3 склянки),
- цукор – 180 г (3/4 склянки),
- розпушувач – 10 г,
- сіль – 1 щіпка,
- борошно – 500 г (4 склянки ємністю 200 мл),
- варення (наприклад, смородинове) – 350 г.
Приготування:
-
Підготуйте продукти. Розпушувач відразу додайте в миску з борошном.
-
В окремій мисці змішайте цукор, сіль, олію та воду.
-
Поступово додайте борошно з розпушувачем, спочатку розмішуючи ложкою, потім руками.
-
Готове тісто м’яке і не липне до рук. Відокремте третю частину.
-
Більшу частину загорніть у плівку і приберіть у холодильник на 20 хвилин.
-
З меншої частини сформуйте 6 кульок і помістіть у морозилку на 20 хвилин.
-
Розігрійте духовку до 180 градусів.
-
Форму (24 см) змастіть олією.
-
Основне тісто викладіть у форму, розрівняйте і зробіть невеликі борти.
-
Викладіть варення, розподіліть рівномірно.
-
Заморожене тісто натріть на тертці і посипте зверху.
-
Випікайте 50 хвилин при 180 градусах.
Вас також можуть зацікавити новини: