Новини

Вищого сорту, цільнозернове або крупчатка: яке борошно обрати, щоб тісто було ідеальне

Борошно отримують шляхом подрібненням у порошок зерен різних культур. Відтак борошно з різних видів зерна різниться між собою не тільки кольором, а й вмістом хімічних речовин та призначенням. Найпоширенішим є пшеничне борошно.

Раніше ми розповідали як обрати правильне борошно для випічки, щоб тісто було легким і пишним.

Шість сортів пшеничного борошна

Борошно екстракласу виготовляють із найкращих сортів пшениці. Воно має білосніжний колір та високий вміст клейковини. Найкраще підходить для здобної випічки та кондитерських виробів. Напівфабрикати з такого борошна добре переносять заморожування.

Борошно вищого сорту одержують із м’яких склоподібних і напівсклоподібних сортів пшениці. Його колір білий з ледь кремовим відтінком. Таке борошно високо цінують за хлібопекарські властивості та широко використовують у кондитерському виробництві.

Борошно першого сорту містить невелику кількість оболонок зерна. Вони майже непомітні завдяки тонкого помелу, надають продукту жовтуватий відтінок. Завдяки великій кількості клейковини тісто з такого борошна виходить дуже еластичне. Млинці, пироги та вареники будуть смачними.

Борошно другого сорту відрізняється сіруватим або більш інтенсивним жовтим відтінком. Має не зовсім однорідні часточки через те, що до нього потрапляє оболонка зерна. Часто його міксують з вищим або першим сортами для приготування хліба та печива.

Цільнозернове борошно ще називають обойним. Його отримують шляхом перемелювання цілого зерна з усіма оболонками. Тож таке борошно містить усі вітаміни, мінерали та клітковину, якими багате пшеничне зерно.

Крупчатка – це борошна великого помелу з характерною зернистістю. Воно чудово підходить для виробництва макаронів та здобного дріжджового тіста. Вироби з такого борошна показані людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту. Адже крупчатка здатна гальмувати процес бродіння вуглеводів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Зробіть це з цибулею під час посадки для великого врожаю – ефект буде дивовижний

Якщо хочете, щоб цибуля виросла великою і її було багато - додайте в лунки при…

19/03/2025 23:04
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 20 березня

20 березня, у День весняного рівнодення, погода потішить українців. На території країни температура повітря впродовж…

19/03/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 20 березня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Якою буде геомагнітна ситуація?

19/03/2025 22:19
  • Статті

Як правильно заварювати чай: без чайної церемонії, але з користю та без помилок

Чай, який прийшов до нас зі Сходу, став невід'ємною складовою нашого способу життя, улюбленим напоєм,…

19/03/2025 21:48
  • Статті

Справедливість по-трампівськи: чому Панамський канал знову у центрі уваги

Дональд Трамп заявив, що Панамський канал потрібно повернути під контроль США. Що ж, нумо розбиратися…

19/03/2025 20:50
  • Статті

Вранці болять та опухають суглоби: можливий ревматоїдний артрит – як його попередити

Якщо вас вранці регулярно турбує скутість суглобів рук і ніг і потрібен тривалий час, щоб…

19/03/2025 19:38