Рецептом улюбленого торта поділилася кулінарна блогерка “Савківчанка”.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Медовик” на сковороді.
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка цукру
- 1 чайна ложка какао
- 1 чайна ложка соди
- 1 яблуко терте
- 2 склянки борошна
Для крему:
- 2 склянки сметани
- 1 склянка цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготування:
- У глибоку миску вбийте яйце, налийте кефір, додайте соду і розмішайте, щоб почалася реакція.
- Всипте сахар, какао, натріть яблуко і розмішайте інгредієнти.
- Введіть просіяне борошно і ложкою перемішайте тісто. Воно має вийти за консистенцією як густа сметана.
- Форму для випікання змастіть олією і вилийте тісто.
- Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
- Дайте пирогу охолонути і розріжте його на три коржі.
- Зєднайте сметану з цукром і ванільним цукром і збийте міксером до загустіння.
- Щедро змажте коржі сметанним кремом, не забудьте про боки і верхівку. Якщо є бажання то можна прикрасити боки торту подрібненим печивом, а на верхівку торту натерти шоколад.
- Щоб торт добре просочився, залиште його у холодильнику на 2-3 години.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини: